Telesna vadba za ženske brez izgovorov

foto: Rene Gomolj

foto: Rene Gomolj

Res ne želim motiti, sploh če uživate nedeljsko večer na zofi, kamor rada ležem tudi sama, ste odprle še eno čokolado in ste našle vsaj 3 razloge zunanjega izvora, ki so krivi za vašo previsoko telesno težo ali le postavo, ki bi jo želele preoblikovati.
Po 14 letih vadbe, ki jo vodim in ima v osnovi Pilates elemente, mnogo terapevtskih vaj zoper bolečine v križu in uporabo terapevtskih elastičnih trakov, uteži za roke in nog ter terapevtska žoga, nekateri najbližji še vedno ne vedo. Ko smo na vseh štirih in krepimo mišice zadnjice se vedno nasmejimo. Opozarjam na držo in krepitek mišic rok. Ko preidemo na samo medenico, pa nikoli ne morem mimo Keglovih vaj, ki so za ženske pomembnejše, kot velikost prsi. Preden sem šla pisati to objavo, sem se obrnila na dolgoletne vaditeljice in jih povprašala, zakaj rade hodijo k meni. Takole pravijo:

Branka, ki je vesela ženska srednjih let, je prišla po priporočilu sodelavke in v točkah povzela:

 • zaradi težav, mi je fiziatrinja predpisala redno gibanje
 • ker doma najdem tisoč in en izgovor, da namesto vadbe za hrbtenico intenzivno treniram “kavčing”, raje grem migat k Petri
 • v skupini se veliko bolj potrudim in ne odneham
 • Petra ne dovoli ‘zabušavanja’ in tako vztrajam do konca
 • rada pridem tudi zato, ker na dan vadbe dobim vedno drugačno sms sporočilo, ki me opomni, da moram poskrbeti zase

Gospa Jožefa, ki nosi gotovo že 60 let a je po starosti nisem spraševala, je prišla po priporočilu maserja in po mnogih letih ostala, ter zraven pripeljala še hčerko, včasih kar obe, ki imata svoji družini. Pravi, da telovadi zato, da se boljše počuti, zaradi nepravilne drže, osteoporoze in prav tako skrbi za svojo postavo. Si lahko mislite? To slednje me za žensko v njenih letih iskreno veseli. Na telovadbi se druži z različnimi generacijami in dejstvo, ki ga navaja, da se je stanje od začetka prihoda  izboljšala za 50% je nekaj, kar mojo fizioterapevtsko bit še posebej razveseljuje.  To, da je menjala tri različne vadbe in da je šele pri meni našla to, kar je iskala, pa je češnja na torti.
Naša varuška Diana, ki to več ni in ima svojo redno službo pa mi je zaupala, da rada hodi na vadbo tja, kjer nihče ne gleda kako je oblečena, saj so pri nas ženske vseh starosti in vsem je skupno dejstvo, da želimo narediti nekaj za svoje telo in samo počutje. V skupinah, kjer je veliko mladih žensk ima občutek, da pridejo z odlično postavo že tja in so vse po vrsti modeli za športne revije. Rada hodi na vadbo, ki ponuja strokovne elemente, običajne ženske s pomanjkljivosti in ščepec humorja iz moje strani.

Nikakor vas ne želim motiti v vašem zadovoljstvu brez telesne aktivnosti, ostanete lahko mirno na svoji zofi . Prav tako ne želim prekiniti vašega razmišljanja, da je za nezadovoljstvo ob pogledu v ogledalo kriva genetika in da boste nekaj ukrenile šele po novem letu. Tako, kot si dopovedujete sleherne božične praznike.  Sprašujem se le ali bi nemara želele, da izžrebam eno žensko ali mlado dekle, ki bi ji obisk, vse do in vključno z junijem, vadbo v vrednosti 175€ za šolsko leto podarila? Roke gor. Žrebam v sredo zjutraj!

Vadba je sicer ob ponedeljkih med 19h in 20h na O. Š. Maksa Durjave (Ruška c. 15) in stane na mesec za 4 obiske (po 60min) 25€ ali 8€ za en sam obisk. Rože ob dnevu žena in bon za sladolet sta v ceno že všteta.

foto: Rene Gomolj

foto: Rene Gomolj

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr
Objavljeno v trinajstica Oznake: , , ,
21 comments on “Telesna vadba za ženske brez izgovorov
 1. Nina pravi:

  Jaz jaz jaz… dvigujem obe roki, pa se nogi… za ziher 😉

 2. marijana pravi:

  Tudi jaz dvigujem roko se tu. 🙂

 3. Sanja pravi:

  Dvigujem roke, noge, željo po telovadvi 🙂

 4. Vesna pravi:

  Rooka GOR!!

 5. Pa ti si pa res multipraktik. Odlicen timing zame. In vse opisano mi je vsec. Pridem v 8 let stari trenerki! 🙂
  Roka gor!

 6. Jasna pravi:

  Roke v skoku gor! 🙂

 7. Janja pravi:

  Roka gor!! 🙂

 8. Petra pravi:

  Roka je dvignjena! 🙂

 9. tjasa pravi:

  tudi moja moli v zrak, da pridem po porodu nazaj v normalno obliko 🙂

 10. Sonja pravi:

  Že lani sem se javljala, pa brez uspeha. Pa saj kot moja nekdanja fizioterapevtka in sodelavka, dobro veš, da moja hrbtenica in kolena in kolki in…rabijo “mazanje”.
  Pa prijetno vadbo! Sonja

 11. Suzana pravi:

  Se javljam. Roka gor.

 12. Urša pravi:

  Roka gor!!! Po priporočilu fiziatrinje bi bil res že čas, da začnem z vadbo 🙂

 13. Tina pravi:

  Obe roki gor!

 14. Sinja pravi:

  Se javim tudi jaz, ravno počasi zaključujemo terapije po poškodbi ramen in se konec tunela že vidi.. 🙂 Če bi bila zadeva seveda primerna zame v tej fazi, ko je treba počasi pridobivati na mišični moči brez preobremenjevanja.. 🙂

 15. Jelena pravi:

  Kljub temu, da “znam” telovadit sama, a glede na to da mi koža/zdravje spet malo nagaja in takrat ne grem rada me ljudi, bi to bila odlična motivacija. Za bencin pa se bo tudi našlo 🙂
  roka gor!

 16. Teja pravi:

  Pozdravljena,

  z veseljem bi se pridružila vadbi, saj vem, da bi pri vas poleg gibčnega telesa pridobila tudi veliko mero pozitivnosti in mirnega duha.

 17. Anja pravi:

  Jaz tudi dvigujem roki in nogi. Zraven pa držim še figice za srečo.

 18. Slavica pravi:

  Tudi jaz dvigam roko in zadnji čas je, da dvignem tudi svojo rit 🙂

 19. Majda pravi:

  Pozdravljeni!

  Že nekaj časa razmišljam in iščem vadbo, ki bi mi ustrezala!?

  Zanima me, če lahko pridem pogledati oz. probat.

  Hvala in lp

 20. Jelka pravi:

  Roki gor za telovadbo, ki najbrž ni samo telovadba, če jo vodi Petra 😉. Z veseljem bom razgibavala svoje zakrnele kosti, smejalne mišice in še kaj. Pa saj veš, da rabim to!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*